AKCE

Doprava semen zdarma

Platí na nákup nad 799 Kč
V košíku uplatníte kupón

semenagratis

Pro ostatní zboží platí doprava zdarma nad 2999 Kč

Osivo s dopravou gratis

Kapka CIBULOVINY A HLÍZNATÉ ROST. 500ml

Super trefa!

Tekuté, rychle účinné a snadno aplikovatelné NPK hnojivo k přihnojování cibulovin a hlíznatých rostlin (tulipánů, mečíků, lilií, jiřin, cibulí, česneku apod.). 

Více informací

Koupit na Pěstík.cz

Cena dopravy?Dodání od 67Kč
nebo ZDARMA

Kapka na cibuloviny a hlíznaté rosliny

Hnojivo je vhodné k přihnojování cibulovin a hlíznatých rostlin (tulipány, mečíky, lilie, jiřiny, cibule, česnek apod.). Aplikuje se na povrch zeminy zálivkou. Je také vhodné i pro listovou aplikaci, kterou se však nedoporučuje provádět na přímém slunci. Před použitím obsah lahve důkladně protřepeme. 

 

Složení: 5% N + 6% P2O5 + 7% K2O


Dávkování:
Zahradní cibulnaté a hlíznaté rostliny hnojíme 1x za týden v době vegetace (březen až září). K rostlinám pěstovaných v interiéru aplikujeme výživu v průběhu vegetace taktéž 1x týdně. Přihnojování cibulové zeleniny ukončíme cca 1 měsíc před sklizní. Roztok se připravuje smícháním 15 ml hnojiva (po okraj naplněné víčko) s 3 l vody. Při použití postřikovače (aplikace na list) smícháme 15 ml hnojiva (po okraj naplněné víčko) s 6 l vody. 


Balení 500 ml je cca 100 l zálivky - 200 l postřiku.

Hlavní termíny pro aplikaci hnojiva:
březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září

TIP: Protože cibuloviny obecně nesnášejí čerstvé hnojení, doporučuje se rozhodit mezi ně jednou za dva roky Hoštické NPK s guanem nebo granulovaný Hoštický hnůj. 

 

 

    Forestina prodává hnojivo s Hoštic, které je určeno pro pokojové a zahradní rostliny.