AKCE

Doprava semen zdarma

Platí na nákup nad 799 Kč
V košíku uplatníte kupón

semenagratis

Pro ostatní zboží platí doprava zdarma nad 2999 Kč

Osivo s dopravou gratis

Skalice modrá 500g - sáček

Skalice modrá je je měďnaté hnojivo určené pro doplňkovou výživu zemědělských plodin s vyššími nároky na měď, vhodná také proti plísním na rostlinách, k impregnaci dřeva proti houbám, zamezení růstu řas v bazénech. 

Více informací

Koupit na Pěstík.cz

Cena dopravy?Dodání od 72Kč
nebo ZDARMA

Skalice modrá

Modrá skalice je měďnaté hnojivo určené pro doplňkovou výživu zemědělských plodin s vyššími nároky na měď (př. pšenice, oves, jetel atd.). Měď působí příznivě na stabilitu chlorofylu a prodlužuje období aktivní fotosyntézy. Při jejím nedostatku se výrazně snižuje využití dusíku z hnojiv. Použití: na lehkých a kyselých půdách, k potlačení mechu, lišejníku a chorob na rostlinách. Charakteristický sympton nedostatku mědi jsou bílé skvrny a bílé špičky na listech. Balení: 500 g.

 

 

Modrá skalice má široké využití. Máte-li například bazén, pak se pravděpodobně potýkáte s menším, či větším výskytem řas v bazénu. Pokud tomu tak je, pak můžete vyzkoušet účinky modré skalice. Sklízí totiž úspěch v potlačení dalšího růstu řas.

Co se týká dávkování modré skalice pro ničení řas, pak se jedná o množství cca 5g na 1m3 vody. Vedle správného množství modré skalice, je také třeba pamatovat na pravidelnost. Modrou skalici je vhodné použít, jako prevenci proti vzniku dalších řas, zhruba jednou za dva, až tři týdny.

 

Modrá skalice v domácnosti

Prakticky v každé domácnosti najde modrá skalice využití. Pokud stojíte před otázkou, zda vymalovat zašpiněnou, či zaprášenou část stěny, nebo za pomoci „nějakého“ účinného řešení oddálit výmalbu, pak můžete sáhnout po modré skalici.

Z modré skalice je totiž možné s pomoci vařící vody a mouky, vytvořit tzv. čistící těstíčko, které funguje obdobně jako guma. Nelepivým těstem pak stačí jen stěnu očistit a následně lehce omést. A jak si těsto udělat? Do 0,5l vařící vody nasypte 20g modré skalice. Poté za stálého míchání přisypávejte hladkou mouku, a to cca 0,5kg. Směs pak zpracujte v těsto. Jen pozor, ať si vyhotovené těsto nesplete někdo z členů Vaší rodiny, třeba s těstem na vánoční cukroví.

 

    Česká firma Proxim vyrábí chemické látky pro zahradu, domácnost i průmysl.