AKCE

Doprava semen zdarma

Platí na nákup nad 799 Kč
V košíku uplatníte kupón

semenagratis

Pro ostatní zboží platí doprava zdarma nad 2999 Kč

Osivo s dopravou gratis

Substrát pro výsev 5l supresivní FO

Substrát pro výsev

Supresivní výsevní substrát je obohacen o houbu Trichoderma virens, která aktivně potlačuje původce významných houbových onemocnění, včetně fytopatogenních hub rodů Fusarium, Pythium, Sclerotinia a Rhizoctonia. Tyto fytopatogenní houby způsobují padání a odumírání klíčících a vzcházejících rostlin, a proto používání výsevního substrátu, obohaceného o antagonistický organizmus, představuje významný preventivní prvek v ochraně sazenic a sadby před uvedenými druhy škodlivých organizmů.

 

Navíc, přítomnost zmíněné houby pozitivně ovlivňuje zakořeňování a vývoj rostlin a rostliny na přítomnost tohoto organismu reagují i navozením stavu tzv. indukované rezistence, tj. stavu zvýšené odolnosti proti širokému spektru škodlivých organizmů. Dále je Supresivní výsevní substrát obohacený o houbu Metarhizium anisopliae, která představuje účinnou prevenci před poškozením hmyzími škůdci, napadajícími klíčící a vzcházející rostliny.

 

Hlavním cílem záměrné inokulace substrátu tímto užitečným organizmem je ochrana sazenic různých druhů zelenin a okr. rostlin před škůdci, napadajícími kořenový systém rostlin, např. před larvami kovaříků ( tzv. drátovců ), lalokonosců, chroustů a chroustků, krtonožek, osenic a řady dalších škůdců. Kromě druhu škůdců, kteří se vyskytují výhradně v půdě, je významný i účinek houby na hmyzí škůdce, kteří v půdě prodělávají pouze část svého vývoje ( např. třásněnky) 

Použití: Přiměřené množství substrátu nasypeme do vhodné nádoby a zasejeme semínka nebo zasadíme řízky rostlin. Poté přiměřeně zalijeme a optimální vlhkost substrátu udržujeme po celou dobu, než jsou sazeničky připraveny k přesazování. Jakmile semena vzejdou nebo řízky zakoření, je možno začít s jejich přihnojováním například kapalným univerzálním hnojivem Kapka. Takto vypěstované jednotlivé druhy sazenic pak přesazujeme do příslušného speciálního substrátu.

  • Objem do 5l
  • Použití univerzální
  • Předhnojený ne
    Forestina prodává hnojivo s Hoštic, které je určeno pro pokojové a zahradní rostliny.


6 podobných produktů v kategorii