AKCE

Doprava semen zdarma

Platí na nákup nad 799 Kč
V košíku uplatníte kupón

semenagratis

Pro ostatní zboží platí doprava zdarma nad 2999 Kč

Osivo s dopravou gratis

Laskavec ocasatý Red

Lasavec ocasatý je až 120cm vysoká bylina s rozvětvenou lodyhou, na níž jsou střídavé, vejčitě kopinaté listy. Drobné nahloučené květy vyrůstají v nápadných, 10 -70cm dlouhých

Více informací

Koupit na Pěstík.cz

Cena dopravy?Dodání od 67Kč
nebo ZDARMA

Laskavec ocasatý Red

  V okrasném zahradnictví se uplatní především laskavec ocasatý ve dvou nejčastěji pěstovaných kultivarech, červenofialovém ´Atropurpureus´ a v zelenavém ´Albiflorus´. Lasavec ocasatý je až 120cm vysoká bylina s rozvětvenou lodyhou, na níž jsou střídavé, vejčitě kopinaté listy. Drobné nahloučené květy vyrůstají v nápadných, 10 -70cm dlouhých, převislých a někdy i dále rozvětvených hroznech. Plně vyvinuté květenství trochu připomíná zvířecí ocas. Kvete od července do zámrazu. Pěstování: Semena laskavce je možno vysévat již začátkem května na záhon a pak protrhávat na vzdálenost asi 50cm od sebe. Sazenice si předpěstujeme od dubna a mladé rostliny vysazujeme koncem května. Nesnášejí ale teploty pod 0°C. Na půdu není lasavec náročný, ale více mu vyhovuje půda lehčí, humózní, s dostatkem vápníku a teplá, slunečná poloha. Balení obsahuje 500 semen.


  • Náročnost na světlo slunce
    Za 20-letou historii je společnost Nohel Garden jedničkou v oboru zahradních osiv a kompletního zahradního vybavení u nás i na Slovensku.